Kunstzinnige counseling volwassenen

Kunstzinnige counseling…

… als je je kwaliteiten (weer) wilt ontdekken
….als je ontspanning kan gebruiken in je overvolle weken
… als je een overvol hoofd en/of ADHD hebt. Beeldend werken helpt om aandacht te richten op één ding, ordening aan te brengen in kleur, beweging en vorm. Dit geeft rust en ruimte in een (over)vol hoofd.
… als je  HSP bent en daar je weg in wilt vinden, bijv. wilt leren hoe je meer bij jezelf kunt blijven
… als je je afvraagt wat maakt dat je het moeilijk vindt om vanuit jezelf te reageren of hoe het komt dat je zo moe wordt van veel mensen
… als je veel te verwerken hebt (van vroegere gebeurtenissen of heden)en een steuntje in je rug kan gebruiken om met inzicht en energie je verder te ontwikkelen.Je verleden en je Innerlijke Kind en Gekwetste Kind kunnen aangeraakt worden en bekeken en waar nodig gesteund/troost. Daarna kan er een link worden gemaakt naar het dagelijks leven.
… als je om wilt leren gaan, inzicht wilt krijgen en verwerken van gevoelens, je emoties  en situaties door deze te verbeelden
… als je behoefte hebt aan een goed gesprek met vooral je handen die mogen vertellen
… om nieuwe vaardigheden te oefenen. Denk aan: keuzes maken, leren loslaten, durf ontwikkelen, jezelf laten zien, leren stilstaan bij jezelf, duidelijk krijgen op welke manier je omgeving en opvoeding invloed op je heeft.

Er zijn heel veel redenen om sessies in het beeldend werk te volgen. Zie je jouw vraag er niet bij staan of heb je hierover vragen? Bel of mail dan gerust.
Het gemaakte werk is uitgangspunt voor een gesprek. Samen kijken we naar het beeldend werk en wat het je te vertellen heeft.
De ervaring staat centraal en het beeldend werk vertelt!
Aan het eind van de sessie kijken we samen terug op wat duidelijk is geworden en waar onderwerpen zijn ontstaan die om verdieping vragen.
Soms krijg je een (beeldende) vervolgopdracht om thuis mee verder te gaan. Deze bedenken we samen tijdens of aan het eind van de sessie.

Het prettige is, je hoeft  geen kunstzinnig talent te zijn of te kunnen tekenen of boetseren.
Het is een hulpmiddel om tot gesprek te komen. Motivatie om jezelf onder de loep te nemen is genoeg.

Het Kunstzinnig Counselen is geen therapie, het is een bewustwordingsproces wat therapeutisch kan werken. Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen uit de kunstzinnige- en creatieve therapie, counseling en coaching.
De sessies kunnen ondersteunend of aanvullend zijn aan andere vormen van therapie of behandeling.
Ik sta open voor samenwerking.

De sessies vinden plaats bij mij aan huis in mijn atelier op zolder in Warnsveld.